Meelteaia rajamine PDF Prindi Saada link

Pallipõnni lasteaed sai oma õppeaia arendamiseks Tallinna Keskkonna – ja Kommunaalametilt toetust 655 eurot ning saame nüüd kasvuhoonele lisaks rajada kauaoodatud meelteaia ja lilleniidu ning paigaldada kuumasikate kasvatamiseks õuepaviljoni külge amplid.

 

Pokude rühma lapsed alustasid juba suure õhinaga meelteaias seemnete muldapanekuga. Õppeaias hakkavad toimuma kõikidel rühmadel praktilised õuesõppe tegevused, kus lapsed saavad jälgida ja osaleda erinevate köögiviljade, kartulite, kuumaasikate, eksootiliste viljade, maitsetaimede, kõrreliste ja õistaimede kasvuprotsessis. Saadud köögiviljade ja maitsetaimede saaki kasutatakse kokandustegevustes tervislike salatite, toitude ja köögivilja krõpsude valmistamiseks laste endi poolt, mida nad söövad meelsamini ning millega ühtlasi propageeritakse tervislikku toitumist. Maitsetaimi ja pisirohesid kasutatakse nii kokanduses, lasteaia toidu peale panekuks kui ka meeltega seotud õppetegevustes.

 

Õppeaia eesmärk on laste ja täiskasvanute keskkonna – ja kliimateadlikkuse tõstmine läbi vahetu kogemuse. Võimaldada kasvada lastel koos loodusega ja mõista looduse mitmekesisust, suunata lapsi tegutsema nii lasteaias kui kodus keskkonnateadlikult, mõtlema roheliselt, kasvatama ise köögivilju, maitsetaimi, pisirohesid ning toetada laste sotsiaalsete oskuste õpet, õppimist läbi kõigi 5- meele, rakendada õuesõpet ja soodustada aktiivset ja tervislikku eluviisi.

 

meelteaed1 meelteaed2 meelteaed3 meelteaed4

 

Lisatud 11.05.2023