KIK- i projekt "Pallipõnni lapsed õpivad loodust väärtustama ja hoidma" PDF Prindi Saada link

KIK väike

Pallipõnni lasteaia 5-7 aastased lapsed osalevad 2016-2017 õppeaastal keskkonnateadlikkuse projektis "Pallipõnni lasteaia lapsed õpivad loodust väärtustama ja hoidma", mida rahastab KIK. 

Projekti eesmärk on tõsta laste teadlikkust keskkonna- ja loodushoiust, toetada laste loomulikku huvi ja uudishimu ümbritseva keskkonna tundmaõppimisel ning aidata paremini mõista looduse ja keskkonnahoiu vajadust.

Projekti tegevusena osalesid Pallipõnni lasteaia 5-7 aastased lapsed 10. ja 11. oktoobril Muraste Looduskooli  aktiivõppeprogrammis "Matkatakused loodusretkel". Lapsed osalesid kvalifitseeritud matkajuhtide juhendamisel mängulisel avastusretkel, mille käigus õppisid lapsed vaatlema ja tundma loodust, kasutama metsas liikudes kaarti, ilmakaari ja kompassi ning märkama ja ennetama ohte looduses. Lapsed said teada milliseid marju võib metsas süüa ja milliseid mitte, milline näeb välja rebaseurg ja metssigade tõngermaa, millised loomad ja taimed kuuluvad metsa kooslusesse ja kuidas neid ära tunda ning kuidas püstitada püstkoda. Lapsed omandasid teadmisi keskkonna- ja loodushoiust, mida looduses liikudes tohib ja mida ei tohi teha ning õppisid märkama inimtegevuse jälgi looduses. Retkejuhi räägitud lood metsast ja metsaelanikest ärgitasid lapsi omakorda küsimusi esitama ja ise oma matka kogemustest rääkima. Avastusretke käigus pildistasid õpetajad koos lastega toimunud tegevusi ja looduses nähtut, mille põhjal toimus õpitu kinnistamiseks tegevuse reflektsioon rühmas. Fotodest valmib digitaalne õppematerjal ühiseks kasutamiseks lasteaias keskkonnahariduslike tegevuste läbiviimiseks. Peale aktiivõppeprogrammis osalemist oskasid lapsed vähemalt kolme lausega kirjeldada mida tohib ja mida ei tohi looduses teha ning kuidas hoida ümbritsev loodus ja keskkond puhtana. 

muraste1muraste3muraste2muraste4

Projekti toetava tegevusena toimus 14. ja 15. septembril üle Eestilise liikumisnädala raames TTÜ metsas ja staadionil Pallipõnni lasteaia keskkonnateemaline spordipäev koos orienteerumisega, mis oli inspireeritud Rio Olümpiamängudest. Liikumisõpetajad Helgi Palm ja Katrin Rõõmusoks tutvustasid lastele olümpiamängude traditsioone ja Eestit esindanud sportlasi. Tegevused toimusid puhtas looduses ning spordivahenditeks kasutati taaskasutus - ja looduslikke materjale, rõhutades lastele looduse hoidmise ja säästmise põhimõtteid ning et peale sportimist jääks ka metsaalune puhtaks. Lapsed said mänguliselt jõudu proovida viiel alal - neljapaadi sõudmise mängus, kettaviskes, võistkondlikus teatevõistluses "Tervislik toit", tõkkejooksus ja kaugushüppes. Spordipäeva lõpetuseks tuli lastel värvitud käbidest moodustada olümpiarõngad.

ttü1ttü2

Laste loodus- ja keskkonnahoiu ning säästva tarbimise alaste teadmiste suurendamiseks toimuvad 2017 aasta kevadel projektis osalenud rühmadele õppekäigud Pääsküla Jäätmejaama, kus lastele tutvustatakse jäätmejaama tööd. Lapsed saavad ettekujutuse, millist prügi inimesed toodavad, kuidas seda sorteerida ja käidelda. Lasteaia kunstitegevuses valmistavad kõik rühmad eelnevalt kogutud jääkmaterjalidest taaskasutus "Linnaku", mis eksponeeritakse 2017 aasta aprilli kuus toimuval nutipäeval lasteaia saalis. Rühmade elamusretkedel loodusesse pööratakse suuremat tähelepanu metsaluse puhtana hoidmisele. 

lapsed koos vanematega metsaalust korrastamas nuti1

 

Viimati uuendatud 25.04.2017

 

 

 

PALLIPÕNNI LASTEAIA SÜGISENE SPORDIPÄEV PDF Prindi Saada link

14. ja 15. septembRIL toimus üle Eestilise liikumisnädala raames TTÜ metsas ja staadionil Pallipõnni lasteaia sügisene spordipäev, mis oli seekord inspireeritud Rio Olümpiamängudest.

 

Liikumisõpetajad Helgi Palm ja Katrin Rõõmusoks tutvustasid lastele olümpiamängude traditsioone ja Eestit esindanud sportlasi.

Tegevused toimusid puhtas looduses ning spordivahenditeks kasutati taaskasutus - ja looduslikke materjale, rõhutades lastele looduse hoidmise ja säästmise põhimõtteid ning et peale sportimist jääks ka metsaalune puhtaks.

Lapsed said mänguliselt jõudu proovida viiel alal - neljapaadi sõudmise mängus, kettaviskes, võistkondlikus teatevõistluses "Tervislik toit", tõkkejooksus ja kaugushüppes.

 

Spordipäeva lõpetuseks tuli lastel värvitud käbidest moodustada olümpiarõngad, millega ka imehästi toime tulid.